Best-logosЛогата са ключов фактор за маркетинга на един бизнес, въпреки че на пръв поглед това може и да не изглежда така. Логото обаче е графичното лице на марката пред целевия пазар и като такова носи голяма тежест върху себе си. Дизайнът му трябва да е адекватен и уникален. Целта на едно бизнес лого е да придаде неповторима идентичност. То носи в себе си информация за бранда чрез цветове, шрифтове и изображения. Логата са задължителен елемент при рекламирането на даден бизнес или марка.

Правилото за уникалност на едно лого е абсолютно задължително, защото чрез него ще разпознават бранда ви, а вие не искате да ви бъркат с други компании. То трябва да е достатъчно просто и разбираемо за потенциалните потребители на продукта/услугата ви. Принципно логото трябва да е създадено така, че да носи някакъв смисъл в себе си или да помогне на възприемане на компанията по определен начин. Например закръглените лога се свързват с доверие.

Логата са визуалният компонент на идентичността на марката. Те са на практика навсякъде – на визитки, сайтове, реклами, канцеларски материали. Едно лого с добър дизайн може да допринесе за това бизнеса ви да се възприема положително, а аматьорско направено такова е възможно дори да отблъсква. Първото говори за компетентност и професионализъм, второто за небрежност.

Малките фирми обикновено не обръщат голямо внимание на логото си. Често то е направено “по бързата процедура” без някакъв дълбок замисъл, а понякога е придружено и с лошо изпълнение. Както вече разбрахте, това не е правилен подход, защото може още отначало да създадете лошо впечатление за себе си, показвайки се като непрофесионалисти, и да пропуснете възможности.

Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply