Наистина ли бързите онлайн кредити са по-скъпи от традиционните?

пари от бързи кредити
0 0
Read Time:3 Minute, 58 Second

В днешния забързан свят финансовите проблеми често ни връхлитат, точно когато най-малко очакваме. И макар че традиционните банкови заеми могат да бъдат решение, те обикновено идват с някои изисквания, а и самият процес отнема доста време. В такива случаи бързите онлайн кредити Vivus се явяват като изключително удобна алтернатива. Предоставяйки ви нужните средства в рамките на минути, тези заеми ви дават възможност да се справите с неотложния разход на момента. Въпреки това бързите кредити все още продължават да се смятат за скъпа форма на кредитиране. Това кара и много хора да се въздържат от тегленето на такива заеми. Но дали всъщност тези притеснения са основателни? И наистина ли бързите кредити са толкова скъпи, за колкото се смятат? Нека видим.

Вярно ли е, че бързите онлайн кредити са скъпи?

В миналото бързите заеми бяха едни от най-скъпите на пазара. В наши дни това съвсем не е така. Истината е, че днес много от фирмите за бързи кредити дори предлагат онлайн заеми с 0 % лихва. Разбира се, това идва с определени изисквания, но все пак е факт, че безлихвените заеми съществуват.

Освен това с разрастването на индустрията за онлайн кредитиране и появата на алтернативни финансови услуги конкуренцията между кредиторите се увеличи значително. За да привлекат клиенти и да останат конкурентоспособни, много компании за бързи кредити започнаха да предлагат по-изгодни условия, включително и по-ниски лихвени проценти.

Така че е напълно възможно да вземете изгоден онлайн заем. Просто трябва да отделите малко време, за да направите проучване и да намерите правилния кредитор.

Но какво всъщност представляват бързите онлайн кредити и по какво се различават от традиционните банкови заеми?

Традиционните банкови заеми са познати на обществото още от древни времена. Те най-често се използват за покриване на по-големи разходи като закупуване на жилище или кола, стартиране на бизнес или разширяване на съществуващ такъв и т. н. В повечето случаи кандидатстването за такъв тип кредит става лично, в самата банка и обикновено отнема време.

Ако някога сте теглили потребителски кредит или ипотека, то вероятно сте наясно с дългия процес на обработка, одобрение и получаване на желаната сума. Може би знаете и че тези заеми идват с доста изисквания като например да имате добра кредитна история, да сте назначени на постоянен трудов договор и, в някои случаи, и да предоставите обезпечение.

Бързите онлайн кредити, от друга страна, се отпускат доста по-лесно. Процесът е изцяло дигитализиран, което означава, че няма нужда да подавате заявление в клон на банка. Тези заеми също идват с по-облекчени изисквания. Доста от фирмите предлагат кредити без трудов договор и доказване на доход, а някои са склонни да отпуснат финансиране дори на лица с лошо ЦКР. Най-големият плюс на бързите онлайн кредити обаче е именно фактът, че получавате средствата на момента, често в рамките на няколко минути.

монети върху пари

Въпреки това е добре да сте наясно, че тези заеми обикновено са краткосрочни и сумите, които може да вземете, са доста по-малки, отколкото при традиционните банкови заеми. Разбира се, това не е изненадващо, имайки предвид минималните изисквания за кандидатстване и одобрение.

Кога да кандидатствате за бърз онлайн кредит?

Тъй като този тип кредити са по-бързи и удобни, има редица ситуации, в които те могат да бъдат за предпочитане пред традиционните банкови заеми. Ето и някои случаи, в които е по-добре да вземете бърз онлайн кредит:

  • Имате нужда от бърз достъп до пари, за да покриете непредвиден разход;
  • Трябва ви малка сума пари, за да покриете разходите си до получаване на следващата ви заплата;
  • Ако бързината е приоритет и не можете да чакате дългия процес на одобрение, свързан с традиционните банкови заеми;
  • В случай че не искате да се ангажирате с дългосрочно финансово задължение;
  • Не сте назначени на постоянен трудов договор или не може да докажете доход.

В кои случаи традиционният кредит е по-добрият избор?

Ето и някои ситуации, в които банковият заем може да е по-доброто решение:

  • Трябва ви по-голяма сума пари;
  • Нуждаете се от средства за закупуване на жилище;
  • Имате нужда от капитал за започване на бизнес или разширяване на съществуващ;
  • Трябват ви средства за дългосрочни инвестиции;
  • Имате множество дългове с висока лихва и искате да ги обедините в един заем с по-нисък лихвен процент;
  • Имате постоянен трудов договор и отлична кредитна история.

В наши дни възможностите за получаване на заем са много. Бързите онлайн кредити несъмнено претърпяха значителни промени през последните десетилетия. В много случаи вземането на такъв заем може да е по-добрият вариант, отколкото кандидатстването в банка. И макар че традиционните банкови заеми, често се смятат за по-евтини, това възприятие невинаги съответства на реалността. Ето защо, преди да вземете окончателно решение, би било добре да отделите малко време, за да разгледате условията на различните кредитори, да сравните таксите и лихвените проценти, както и да обмислите общите финансови последици.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments