Cloud хостинг от ICN.bg

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

В началото на месец юни посетих събитието „Маркетинг с нулев бюджет“ в Интер Експо Център. Разглеждаха се възможностите за безплатен маркетинг в Интернет, а това е тема, която живо ме вълнува. Като цяло беше доста интересно и обогатяващо. Един от лекторите беше Юлиан Бориславов – управител на хостинг компанията ICN.bg . Тъй като те бяха и спонсори на събитието, ни раздадоха ваучери с 50лв. отстъпка при закупуване на хостинг услуги.

Оказа се, че на мен точно следващия месец ми изтича споделения хостинг. Така или иначе не съм доволен от компанията, та реших да опитам как ще са нещата при ICN като използвам кода от ваучера.  Вместо споделен хостинг този път обаче реших да се хвърля в по-дълбокото, и направо да премина на хитовия Cloud хостинг, за който от известно време толкова се говори из нета.

Екипа по поддръжката в ICN ми помогна да преместя три от сайтовете, което беше много полезно от тяхна страна, защото със сигурност щях да омажа нещо. Много ми харесва контролният панел на хостинг акаунта – мога да увеличавам ресурси като процесор, рам памет и хард диск в дадени моменти, когато натоварването на сайта ми е по-голямо, и да ги намалям, щом падне. Таксуването се извършва по гъвкава схема на всеки половин час за всеки използван ресурс.  Това страшно много помага за намалянето на разходите за хостинг, като в същото време позволява в определени моменти да се поемат големи количества трафик.  Например – ако бях на споделен хостинг и изведнъж на сайтовете ми се изсипят поради някаква причина няколко хиляди души, от компанията веднага щяха да се свържат с мен да минавам на по-висок план. А това би било безсмислено, защото след ден-два-три този трафик ще стихне.

Все още тествам услугата, има още много предимства, за които тепърва ще разбирам. Но засега определено мога да кажа, че Клауд хостинга е, както казват навсякъде, хостинг услугата на бъдещето.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments