Трудохолизъм и неговият резултат

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Знаете ли как се нарича състоянието, в което работата и работните ангажименти са на първо място пред всичко останало? А до какво води и какви са последиците? В този текст ще се опитам да дам отговори на тези въпроси и да ви накарам да се замислите къде в работната пирамида се намирате.

Трудохолизъм – това е може би е дума, непозната за повечето, но пък вярвам, че много добре схващате смисъла й. Именно това е периодът от живота ни, в който сме най-посветени на работата. Тогава само задълженията в този план са важни, а всичко друго е назад. Готови сме да пренебрегнем семейство, приятели, почивка и релакс, за да се докажем, да се издигнем и да сме удовлетворени. Но колко може да се издържи в такъв ритъм на живот?

Точно тук с контра начин на работни взаимоотношения се поява и новото течение в бизнес средите. То целенасочено се противопоставя на трудохолизма и е пряк резултат от неговото действие. Също има своето модерно название – тихото напускане или тихото уволнение. Неговата идеология е разделянето на работа от личното и осигуряване на колкото се може повече почивки за мозъка през работно време. Смята се, че само по този начин човек може да е продуктивен и креативен.

На база появата на новите професии в световен мащаб, наистина мога да приема тихото напускане като глътка свеж въздух и техника за работа. Донякъде разбирам и трудохолизма и неговите ценности. Според мен обаче златната среда е някъде там, където да намериш равното количество положен труд за сметка на някои лишения, но във всички случаи със запазване на същността и общите човешки ценности.

А какво включва вашата тайна на успеха в работа?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments