Екипната работа създава триизмерна картина на проблема

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Днес ще представя екипната работа по един малко по-абстрактен начин. Тя е необходима не само за постигането на общите цели, но и за индивидуалното развитие на служителя. Благодарение на така наречената “Team Work” у него се формира по-добра преценка, съобразителност и креативно мислене. В самия екип пък състезателният ефект се свежда до нула. Подходът е печеливш, тъй като се отнема напрежението между участниците в “отбора”. Всички заедно са едно Цяло, което мотивирано ще извоюва общо благо, защото знае, че то е благо за цялата Фирма.

Индивидуализмът от своя страна се наказва в екипната работа, не от гледна точка на неуместност, а погледнат под  ъгъла на недостатъчно ползотворната творческа мисъл.

Когато даден проблем се разглежда от повече мислещи глави, всяка от тях допринася с визията си по него. Така един забелязва нещо, убягнало другиму. Проблемът вече има триизмерна картина – проучен от всички страни, а  решението – неутрализиране на негативите постъпателно и поединично.  На лице са уверени действия и повишен капацитет на полезно действие.

За да онагледя екипната работа на фона на индивидуализма,  ще използвам едно весело клипче от популярна анимация на Pixar. Зърнах го днес и реших, че няма по-подходящ урок. Виждам в него и пример за това как детските филмчета вграждат у децата добри практики за бъдещото им развитие.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments