Имейл Маркетинг – как се прави успешна кампания

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Сигурно сте чували вече за e-mail маркетинг? Това е изпращане на съобщения до електронната поща на клиенти и партньори с промоционални оферти, новини и други. Напоследък много хора обявяват, че този тип реклама е вече мъртъв, но аз далеч не съм съгласен с тях, защото все още продължавам да печеля от него, мои приятели също.

Както винаги, когато стане въпрос за изпращане на съобщения до електронната поща, трябва да разграничим имейл маркетинга от обикновения СПАМ, като внимаваме и получателите да не допускат същата грешка. Първото задължително условие е, получателите сами да са дали достъп до имейлите си, за да им изпращате писма. Разбира се, ако са го направили, много от тях ще са забравили, затова е от съществена важност да включите един два реда текст,че получават този имейл, защото са се абонирали за него/дали са ви достъп да им изпращате съобщения доброволно. Другото важно нещо е, в имейла да има линк за отписване – ако клиентът не желае да получава повече имейли, да може просто да премахне себе си от списъка ви.

Разбира се, не е лесно сами да съберете голям брой имейли, а и самото разпращане изисква познания и умения в областта. Затова е добре да се възползвате от услуга по имейл маркетинг. Много фирми вече я предлагат, а някои от тях разполагат със списъци, които са много добре категоризирани и можете да таргетирате само хората, за които вашата промоция би била в интерес. Ако да кажем продавате дамски парфюми, едва ли ще ви свърши работа списък с имейли на мъже на средна възраст. Ако предлагате услуга за бизнеса, няма смисъл да разпращате имейли до хора, които едва ли имат собствена фирма и т.н.

Да обобщим: за да има успех вашата  имейл маркетинг кампания е важно хората да получават писмата ви по собствено желание (да не бъде спам), да сте спазили законовите правила, свързани с непоисканите търговски съобщения, и най-вече – това, което изпращате, да бъде интересно и от значение за групата получатели.

Успех!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments