Нашенският моден бизнес

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Djey-Models-fashion-businessМодният бизнес в България не е от най-стабилните и с най-приятни условия в момента. Всъщност положението е доста затруднено, както ми го описа един приятел – фризьор,който работи с някои от най-известните момичета за фотосесии за списания и вестници. Според него положението е тежко вече шеста година – още преди първите признаци на кризата, в края на 2007г., поръчките започват да намаляват и хонорарите да падат, което и довежда да масови фалити на модни агенции, тогава приключила дейността си и известната агенция Джей Моделс.

Каза ми, че пазарът е започнал постепенно да се посъвзема през последните една-две години, но има още много какво да се желае и с това темпо ще са нужни още поне 2-3 години, за да се върнат модния бизнес, броят на поръчките и хонорарите на заетите в него на нивата си от 2006г.

И аз имах амбиции да започна работа в някоя рекламна или модна агенция, но вече се разубедих. Не че в другите браншове очаквам положението да е много по-различно –все пак кризата и свитото потребление са се отразили навсякъде, но поне работата там е осигурена и постоянна, докато ако си гримьор, статист, фризьор, фотограф, модел и т.н., просто разчиташ да имаш достатъчно поръчки за да се развиваш или най-малко – да свързваш двата края, а в сегашните условия ако не си се доказал преди време, дори това да постигнеш е адски трудно.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments