Като заветна цел на маркетинга можем да посочим целевия пазар, към който сте се насочили, да се сеща първо за вашия бранд при вземане на решение за покупка. Докато стигнете до този етап обаче, трябва да минете през много стъпки за по-доброто разпознаване на бранда ви.

brand-recognition

Няма как да не споменем обслужването на клиенти като ключов фактор за привличане на потребители. То може да е се случва преди, по време или след продажба, но винаги трябва да е безупречно, за да си изградите добро име по този критерии. При споменаване на компания с изключително ниво на клиентско обслужване, ще е хубаво потребителят да се сеща първо за вас.

Една сърцераздирателно разказана история за вашата поява в бранша, където оперирате, ще ви е от голяма полза. Опишете основаването на компанията си чрез личната история на нейните създатели, за да има лице зад бранда ви, което да се харесва.

Напомняйте периодично за себе си чрез различни комуникационни канали, защото хората имат тенденцията да забравят брандовете, които отдавна не са виждали никъде. Нали знаете, че конкуренцията не спи, затова не може да си позволите да изглежда, че отсъствате. Докато продължавате да сте на пазара, не давайте повод да ви забравят.

Отличителното лого също ще ви помогне да се откроите и да ви запомнят. Ако добавите към бранда ви и стойност за потребителите, т.е. да надминете очакванията им, ще допринесете за по-голямата му разпознаваемост. Помнете обаче, че всичко това не става бързо, изискват се години, за да се превърнете в бранда, който всички да разпознават.

Google+ Comments