Превърнете служителите си в посланици на бранда ви

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Без да го осъзнават, служителите ви промотират вашата компания всеки път, когато постват нещо за нея в социалните мрежи. В наши дни сме стигнали до момента, в който с PR не се занимава само един отдел, а всички служители. Те са се превърнали в посланици на марката.

Turn_employees_into_brand_ambassadorsЕдин ангажиран служител знае каква е неговата роля в цялостната концепция, той вярва в корпоративната мисия и се интересува не само от своята работа, но и от развитието на сферата, в която се намира. Той върши двойно повече работа от неангажирания си колега. Представете си всичките ви служители да бяха като първия описан – тогава ще имате цяла армия от посланици на брадна ви, които с готовност биха ви промотирали като добър работодател.

За да се случи това обаче, вие, като лидер, трябва да давате добър пример. Комуникационните ви умения трябва да са отлични, а в организацията ви трябва да цари дух на прозрачност. Начинът, по който вие реагирате на конфликти или кризисни ситуации и това как се справяте с тях, трябва да служи за пример. Когато работодател и служители имат отворени отношения, последните е по-вероятно да вярват, че ги чака светло бъдеще в компанията, за която работят.

Хората забелязват кое поведение се награждава. Служителите, които са готови да дадат повече от онова, което се очаква от тях, трябва да бъдат поощрявани. Получаването на признание за добре свършена работа ги окуражава да се задържат в една компания по-дълго, защото се чувстват оценени.

Знаете ли, че бранд постове в социалните мрежи, споделяни от служители, достигат до 560% по-голяма аудитория, отколкото ако просто са споделени на корпоративната страница. Това е един добър начин брандът ви да достигне до повече хора онлайн.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments