За служителите на една фирма всеки повод за празник е добре дошъл. Измъква от сивотата на забързания делничен ден и създава положителни емоции.

Ние във Фирмата винаги гледаме да устроим нещичко, особено когато колега има специален повод – я рожден ден, я имен, дете, сватба или друго. Правим общ подарък като се стремим да уцелим онова, което ще му хареса. Схемата е следната: наговаряме се предварително и изненадваме празнуващия в засада. Понякога пеем, друг път пускаме неочаквана интерпретация на поздравителна песничка,  а трети се крием. Последния път имахме рожденик. Цял ден се правехме, че нищо особено не се случва, докато той наистина помисли, че сме го забравили. Изненадата беше цветя, ваучер за спа и много гости – поканихме всичките му приятели накуп в офиса. Те пък донесоха шампанско, та в края на деня се получи доста добре, че даже изпозакъсняхме за работа на следващия ден.

ixparty108_1201622cТържествата изкарват колектива от релсите на еднаквостта. Чрез тях се пренася емоция в офиса и Фирмата става част от живота на служителите си, защото чрез нея и във нея те споделят значими мигове. Самото организиране също е важен момент, тъй като колектива съзнателно мисли как да изненада колегата си. Така се създават отношения, основани на опознаване и уважение. А бонусът е онзи трепет преди очакваното нещо да се случи.

Най-хубавото е, че винаги след това се ражда някой лаф, който освежава обстановката през идната седмица 🙂

Google+ Comments