Коледа наближава, усещате ли? Все пак вече сме в средата на декември и остават… колко всъщност… 10-на дни до настъпването на празниците? Замисляли ли сте се в тази връзка да обновите малко корпоративната си визия, за да изглежда по-празнична? Има не един и два начина да направите подобна крачка, затова ще ви дам някои насоки, но не се бавете много, че времето напредва.

corporate-christmas-tree-greeting-card-ae-template-project-fileВероятно имате страница в поне една социална мрежа. Сменете си фона там с по-зимен. Сложете снежинки, снежен човек, елха с подаръци и т.н. Може да е само загатнат елемент, но той ще освежи страницата ви и ще покажи, че я поддържате активно.

Корпоративният ви сайт също може да претърпи лека модификация, но не прекалявайте, нека остане стилово издържан. Ако ще добавяте падащи снежинки (което не препоръчвам особено), нека са много малко и да са само на фона, а не пред текста и изображенията. Работете повече с детайла, отколкото с коренната промяна. Сложете нещо тук, друго – там без да се изсилвате, а да покажете, че сайтът ви се ъпдейтва периодично.

Логото ви също може да претърпи лека модификация за около месец. Сложете му коледна шапчица, две звънчета, подарък до него или нещо друго. Не забравяйте отново да мислите за дизайна и подхождайте с идеята, че логото се гледа в много умален мащаб, така че тук разликата трябва да е видима, но същевременно да можете да се припознавате в промяната.

И още нещо – украсете си офиса. Дори да не ви посещават клиенти, направете го заради себе си и собствения ви фирмен уют.

И последно, но не на последно място. Каквито и промени да направите с корпоративната си визия, не я оставяйте до февруари или март такава. Върнете се към обичайния си дизайн някъде към средата или края на януари.

Google+ Comments