Нещо важно за офис оборудването, което забравяме

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Посрещнахме и тази нова година и между празниците и доброто настроение, все ще трябва да се върнем на работа. За някои това ще е приятно, за други не толкова. Но каквото и да е усещането ви на работното място, то може да го направите максимално здравословно и полезно за себе си. Как?

Ще ви кажа моите две хитрини, които ми помагат да имам добра позиция, което спомага не само за стойката ми, но и за правилната циркулация на кръв. Тя от своя страна стимулира мозъка и така достига добро количество кръв и кислород, които да помогнат на мисловния процес. Виждате ли само колко е просто – от правилния начин на стоене да си пълноценен.

За таз цел аз разполагам със столче за краката. Моето е поръчано онлайн и беше някъде около 30 лева. Разполага с няколко позиции за наклон. Това позволява на краката да висят, да не се кръстосват и да не оттичат. Много е практично и приятно.

Следващият ми инструмент за добра позиция на работното място е височината на монитора. Ако имате компютър и отделно монитор, то опитайте да го регулирате. При липса на такава опция, то няколко книги или нещо стабилно дървено биха свършили чудесна работа. Ако пък сте на лаптоп, отново онлайн продават стойки. Чрез тях регулирате наклона и височината на екрана. Ползата от това действие е, че държи погледа точно напред и това намалява риска от прегърбване и болки във врата.

Други практични инструменти за офис оборудването са мишка с добър наклон на сгъвката, удобен стол, редовна вентилация, качествено осветление и защитни очила. Пробвайте да смените само някои от тях с правилните и ще видите промяната. Инвестицията може да не е съвсем малка, но пък е за здравето и си заслужава напълно!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments