Да се пенсионираш на 30

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Когато си на 30 едва ли мислиш за пенсия, защото обикновено се свързва с настъпването на старините. Но представете си ситуация, в която имате финансовата свобода да не работите, а да пътувате и да се радвате на живота. Точно като да си в пенсия, но да си в разцвета на силите си.
Историята днес е вдъхновена от американката Рейчъл, която само на 36 успява да живее живота си по най-добрия начин. Как го е постигнала?

Тук отговорът не е еднозначен, а включва няколко житейски и икономически правила. Готови ли сте за тях?

Първото важно нещо е да се фиксират точните разходи. И тук се включват дори тези дребните за купуване на фреш, дъвки или изненадваща вечер навън с приятели. Колкото по-наясно сте с това колко харчите, толкова по-лесно ще го контролирате.

Следващата стъпка е свързана с доходите – едновременно да увеличите приходите си, но да разполагате със свободно време. Това може да се случи по три начина. Първият е просто да говорите с работодателя си за повишение и да сте достатъчно съвестни в задачите си. Следващият е да смените професията и да минете на свободна практика. А третият начин включва и добавяне на дребни инвестиции към основния доход.

Накрая променете мисленето си. Започнете от нагласата, че ще бъдете финансово независими. След това се опитайте да вкарате всеки един лев да ви носи печалба, а не вие да го харчите. Избягването на покупки като модерни дрехи и аксесоари ще ви спести не само разхода за тях, но може да ви докара двойна сума.

Успешната комбинация е от правилните разходи, правилните доходи, правилните мисли и правилната цел. На тория е това. А на практика – не се бойте да се пробвате в света на парите и експериментирайте.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments