Нагласата на служителя

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Ако сте изпадали в състояние, в което се чувствате прекалено пренатоварени от работа или че самият процес не се случва по начин, по който искате, то си мислите, че проблемът е в ръководството, нали? Аз обаче ще ви сюрпризирам като кажа, че всъщност това зависи от вас и вашата нагласа като служител. За какво точно иде реч – четете.

Споделям ви пресен случай от мой приятел. В продължение на две години той работеше на предела на силите си като мениджър в голяма компания. Накрая получи бърнаут и реши, че е време да напусне, за да изпълни мечтата си и да създаде собствен бизнес. След кратка почивка стартира своя фирма и какъв мислите, че бе резултатът. Още половин година работеше повече, а след още толкова отново се докара до състоянието от предната работа.

Изводът какъв е: че не винаги управлението е водещ фактор за енергията и усилията, които влагат служителите. Обикновено това е закодирано в тях самите като личности и те прехвърлят тези си качества в работата. По този начин съвестните работници, които са готови да свършат задълженията си с цената на всичко, винаги ще го правят, независимо от позицията си. Тук идва и въпросът, че много работодатели биха се възползвали от тази ситуация. Те ще ги експлоатират за по-ниско заплащане.

Моят съвет е, ако принадлежите към служителите, които са с нагласата, че за един ден ще се свърши цялата работа, то да се отпуснете и да го дадете по-спокойно. Трябва да сте наясно, че задачите никога не свършват за разлика от енергията, нервите и здравето ви. Затова променете начина си на мислене и задължително в работния ви график, включвайки почивки и време за вас.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments