Офис хрумки от летен брейн сторминг

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

stock-footage-man-fall-asleep-during-working-on-laptop-in-the-gardenНе е лоша идея да сплотите колегите си, използвайки отдавана познати добри практики. Тийм билдингът е само една от тях. За всеки началник или ръководител отдел е от значение да подхожда с креативност в работата си. Тава, разбира се, ще е възможно само и единствено, ако е достатъчно наблюдателен при това и добър психолог.

Днес, в първия си почивен ден, съм седнал на шарена сянка в градината в къщата на баба ми (да я видя малко жената, жива и здрава да ми е) и благодарение на едно кафе съм се отдал на така наречения брейн сторминг. Реших, че ще е най-пълноценно, ако го правя писмено в блога си. Взимам хипотетична ситуация, която ще ми помогне да мисля по-добре. Ако приема офиса за една голяма зоогическа градина (хипотетично казах 😉 ) бих могъл да оприлича колегите си по характери на: мечка (вечно агресивен като е гладен), акула (надушва и най-малкия фирмен “теч”, със същата страст, с която надушва кафето), пчеличка (работлива, с амбиция за издигане и вечно похапваща сладко на бюрото си), жираф (грижовната колежка, която следи всикчо да е наред – нашата майка, но далеч не орлица), жерав (това е колегата с много широки крила… ъъъм пръсти (каквото грабне на бюрото му остава и отлита бързо като пойна птичка точно в 6ч.), катерицата (нея ще я запомня със складираните кутии за храна в хладилника) и накрая хамстерът (помръдва се само за обедна почивка). Така като гледам малко работи обединяват всички тези хора. Първо -всеки прави нещо за храна. Второ, всеки е любопитен. Трето – всеки се мъчи по някакъв начин да се изяви и да остави следа – я в хладилника, я да привлече внимание върху бюрото си.

Така, така… ето и първите ми идеи. Мога да пусна мухата за понеделнишка закуска. Колегата, който има желание да направи нещо през уикенда (включително аз) – да донесе за похапване в понеделник в офиса. Няма да има задължение, нито точни дати – който, когато се сети и има възможност. След което можем да идем на клуиз найт. Нощ с отговори на въпроси ще помогне на всекиго да се покаже и изяви. Хрумва ми също и следобедно петъчно барбекю. Като стане 4 часа – всеки ще може да се премести и да работи на терасата, докато си говорим, правим нещо на скара или ядем сладолед. Сега си мисля, че и караокето не е лоша идея. Смятам да позволя и бирата в офиса.  Опредено и ще пусна хрумката за офис късметчета в дните за аванс и заплата. Ще бъдат с фирмено звучене и всеки ще ги чете на глас.

Мисля, че така колегите ще се сближат повече, ще се опознаят и ще започнат да си помагат взаимно. Надявам се и ефектът в работата да е позитивен.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments