Професионализъм и кариерно израстване

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Мнозина се борят за желаната работа, но какво става, след като я получиш? Трябва да започнеш да мислиш за градене на кариера, да си начертаеш траектория и да умуваш как да се докажеш като професионалист пред новия си работодател. Той трябва да знае, че ти приемаш на сериозно работата си във фирмата му.

Много служители с времето губят мотивация, защото виждат, че не вървят на никъде в дадена компания. Достатъчни са само няколко месеца, за да разбереш как се случват нещата в една нова за теб фирма и да осъзнаеш дали ще имаш възможност за развитие там. Често се случва сам за себе си да загубиш смисъла от това, което правиш, защото не виждаш никакво раздвижване. В някои фирми ролите са на практика разпределени и цяло чудо е да има разместване. Затова още при самото кандидатстване е добре да попитате какви са възможностите ви за израстване, ако се интересувате от изкачване по стълбицата на успеха и ако не искате да си губите времето на място, откъдето няма мърдане.

GrowthЛогично е една длъжност да се заема от най-добрия за момента специалист във фирмата. Когато се появи друг по-компетентен и опитен, който ще постига по-добри или по-бързи резултати, първият не само е възможно да бъде изместен, но в една модерна компания, това е най-вероятното нещо, което може да се случи. Естествено, за да върви една фирма напред, тя трябва да е готова да се променя и да извлича максимално полза от наличните кадри. Ето къде идва и вашата намеса. Покажете, че имате желанието да се учите, да напредвате, да полагате необходимите усилия с надеждата един ден да се издигнете. Дотогава се подготвяйте да станете професионалиста, който винаги сте искали да бъдете и то именно в тази компания.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments