Съвременното работно място и корпоративната култура в него

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Корпоративната култура се отнася до ценностите, които идентифицират една компания и подкрепят нейната мисия и визия. Тя включва моделите, духа и личността на една организация. С други думи, всичко, което определя конкретната фирма.
Мелина Фунес, известен консултант, специализиран в областта на културата и корпоративния климат, смята, че има три стълба към позитивната корпоративна култура: да има определени цели, да насърчава лидерството и да установя адекватна комуникация в рамките на организацията.
Въпреки че всяка организация е уникална по своята култура, съществуват тенденции, които могат да се проселедят на много работни места и дори в различни сектори. Такава е например тенденцията за по-гъвкави графици и хоризонтална ориентация на комуникацията, тъй като този подход приоритизира свършената работа и постигнатите цели. Наблюдава се също и друг подход към служителите – отношението вече не е „вие работите за мен“, а „вие сте важна част от тази организация и без вас организацията не може да отговори на нейните очаквания”.
Какво ви е необходимо, за да изградите адекватна корпоративна култура?

  • Насърчаване на автономността. Това означава, че вашите работници ще бъдат свободни сами да решават проблемите на своята работа.
  • Подкрепете работниците си. Фактът, че ръководството се интересува и подкрепя служителите си, е от съществено значение за тях да се идентифицират с компанията, нейната мисия, визия и ценности.
  • Осигурете стимули. Отпускайте компенсации и промоции на персонала въз основа на тяхната ефективност и нивото на производителност.
  • Поемайте рискове. Насърчавайте и използвайте таланта на вашите работници, тъй като това ще ви позволи да иновирате производствените процеси.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments