investЧетох днес едно доста интересно интервю в един от ежедневниците с политолога Светослав Кантарджиев. В него той разсъждаваше, че страната ни има нужда от нови инвестиции и как се отразява това, че в момента сме със служебно правителство и все още не е ясно дали изобщо ще успее да се сформира такова след парламентарните избори. Интервюто беше по повод това, че през месец март имигрантите са превели повече пари на близките си в България, отколкото инвестиции са били направени – 74млн. срещу едва 49млн. евро.

Според Кантарджиев тенденцията ще се запази и през идните месеци, въпреки летния сезон.Той подчерта, че страната ни трябва да преодолее проблемите, които има и да започне да привлича нови инвеститори, като улесни условията за тях и безпроблемното им стъпване на наша земя и пазар.

Съгласен съм със Светослав Кантарджиев. Ако съм инвеститор, ще имам нужда от стабилна основа, върху която да си аутсорсна бизнеса в България. Предимството ни е, че засега работната ни ръка е много евтина, а продуктът все пак се произвежда в Европейския съюз. Но ако разчитаме само на тази евтина работна ръка и спъваме инвестициите с всичко останало, то може да се окаже, че при нас идват само компаниите, които искат да минат възможно „най-тънко“ с работниците си.

Google+ Comments

2 thoughts on “Според Светослав Кантарджиев, страната ни гони инвеститорите”

  1. То положението май тепърва ще се влошава, а че България отдавна не е атрактивна за чужди инвестиции, това е ясно. Каквото било – било! Оттук насетне единствено евтината работна ръка може да бъде мотивация за стъпване на чуждестранен бизнес у нас.

  2. Абе, хора, за какви чужди фирми в България говорите?! Извън София, в провинцията, тук-таме се среща някое английско или немско име… Ако ги няма столицата, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора сме живи умрели. Не коментирам Северна България, която е друг свят просто.

Leave a Reply