Според Светослав Кантарджиев, страната ни гони инвеститорите

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

investЧетох днес едно доста интересно интервю в един от ежедневниците с политолога Светослав Кантарджиев. В него той разсъждаваше, че страната ни има нужда от нови инвестиции и как се отразява това, че в момента сме със служебно правителство и все още не е ясно дали изобщо ще успее да се сформира такова след парламентарните избори. Интервюто беше по повод това, че през месец март имигрантите са превели повече пари на близките си в България, отколкото инвестиции са били направени – 74млн. срещу едва 49млн. евро.

Според Кантарджиев тенденцията ще се запази и през идните месеци, въпреки летния сезон.Той подчерта, че страната ни трябва да преодолее проблемите, които има и да започне да привлича нови инвеститори, като улесни условията за тях и безпроблемното им стъпване на наша земя и пазар.

Съгласен съм със Светослав Кантарджиев. Ако съм инвеститор, ще имам нужда от стабилна основа, върху която да си аутсорсна бизнеса в България. Предимството ни е, че засега работната ни ръка е много евтина, а продуктът все пак се произвежда в Европейския съюз. Но ако разчитаме само на тази евтина работна ръка и спъваме инвестициите с всичко останало, то може да се окаже, че при нас идват само компаниите, които искат да минат възможно „най-тънко“ с работниците си.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments