Ще се раздвижи ли рекламният пазар?

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

images123Онзи ден четох една публикация от директора на отдел „Маркетинг и реклама“ в сп. Биограф – Светослав Кантарджиев, където той споделяше своя опит и направи предположение, че според него рекламният пазар ще се съживи с идването на пролетта. Разбира се, сезонността в икономиката сочи точно това и той е напълно прав, че след зимното (следколедното) свиване на бюджетите, пролетта и лятото са времето, в което хората малко по малко започват да развързват кесиите си и да потребяват повече стоки и услуги, а това впоследствие води и до увеличаване на рекламните бюджети.

Като човек, който наблюдава рекламния бранш, живо се интересувам от тази тема и се надявам нещата в рекламата да се подобрят след един няколкогодишен период на значително намалени рекламни бюджети. Има обаче и един фактор, поради който икономиката ни все пак остава да е в по-неясно положение , а последствията от него са непредвидими, и това са народните вълнения и липсата на избрано от народа правителство. Тези два фактора, за съжаление, отблъскват евентуалните инвеститори, на които се надяваме у нас, а допълнително се говори и за отмяна на „плоския данък“ въведен от Тройната коалиция, който беше единствения ни коз, заедно с нископлатената работна ръка, да привличаме по-сериозни инвестиции у нас. Неминуемо това ще повлияе на всеки сектор в икономиката, включително и на рекламата, и допълнително ще отложи края на „финансовата криза“, който за съжаление си остава един далечен блян.
И все пак, макар и минимално, раздвижване на рекламния пазар наистина има, дали само заради сезонността или има и други причини, но да се надяваме, че ще продължава да се увеличава.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments