Текучество на персонала – изводи и впечатления

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

hiringДнес отново ще си говорим за персонала във фирмата ви, но от друга гледна точка. Става дума за неговото текучество и впечатлението, което се създава при подобно развитие на нещата. Има няколко основни причини, поради които да се разделите с някой от вашите служители, колеги или партньори.

Първата, разбира се, е напускане, а втората – уволнение.  Предпоставите, за което и да е от двете са разнообразни и могат да бъдат както от професионален, така и от личен или друг характер. Най-често те си остават между служителя и работодателя, но нека изясним както впечатление се оставя у останалите при подобно развитие на нещата.

Ако аз съм безработен и си търся работа активно, най-лесно ми е да разглеждам онлайн обявите за работа. Да кажем, че съм започнал да чета от чиста доза любопитство още преди да започна да кандидатствам, където и да е. Искам да съм информиран, и така забелязвам, че няколко фирми постоянно се повтарят и качват нова обява веднага след изтичането на предишната. Две неща биха ми минали през ума в подобна ситуация: Първо, може би във фирмата има прекалено голямо текучество на персонал и никой не се задържа там постоянно, защото условията не са добри или по друга причина. Второ, може би имат прекалено високи критерии, които не са невъзможни за покритие и следователно не могат да си намерят човек, когото да наемат.

За мен като страничен наблюдател, който не познава фирмата детайлно, това са двете най-възможни ситуации в случая. И не съм сигурен, че ми допада която и да е от двете.

Така че имам съвет към работодателите. Ползвайте различни ресурси и не повтаряйте прекалено често един и същ, за да не оставите нежелано впечатление у потенциалните си кандидати.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments