Фирмено обучение

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Днес ще си поговорим за фирменото обучение и неговото значение. Защото то е наистина от значение!

Първо, съвсем естествено е да предлагате обучение на новите си служители, за да ги запознаете с дейността си на работа. Дори можете да им изнесете презентация за структурата на компанията си, кой на каква длъжност е назначен, кой за какво отговаря, за основните ви клиенти и дейности и т.н. Подобна информация ще е полезна за по-бързото ориентиране на колегата ви в работната среда и следователно по-бързо ще започне да ви носи печалба и да работи качествено.

img_company

Нещата обаче не бива да спират дотук. Хубаво е от време на време да организирате фирмени обучения и за по-отдавнашните си служители. Може да е по език, по умения за презентиране, лидерство, дизайн, работа с клиенти и т.н. каквото прецените, че ще им е полезно и интересно. Вярно е, че подобни действия изискват време и финансови средства, но те ще ви се възвърнат в бъдеще, защото:

  • така ангажирате служителите си по-силно; давайки им от себе си нещо, което е полезно и за тях, самите вие ги ангажирате повече с компанията и изграждате повече доверие помежду си.
  • служителите ви стават по-качествени и по-добри специалисти, с които след това можете да “парадирате” пред клиенти, с които се надявате да сключите сделка.
  • сплотявате екипа – ако някои от служителите ви посещават дадено обучение заедно, това се явява като образователен тиймбилдинг, който има потенциала да ги превърне от колеги в приятели.
  • разнообразявате рутината им – всички сме хора и рано или късно ни омръзва да вършим едно и също всеки ден; фирменото обучение е добър начин, чрез който да върнете ентусиазма у хората, които работят за вас.

Още ползи могат да се изведат, но тези са най-съществените. Помислете върху тях.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments