Имаш пари, а щастието къде е?

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Паричният поток се лее, печалбите валят, бизнесът преуспява… Това достатъчно ли е, за да бъдеш щастлив. Докато правиш пари, не ти ли се струва, че губиш нещо друго, нещо доста по-важно?

jafnretti1Трудно е за един собственик на бизнес да намери баланс между работа и личен живот. Едното от двете винаги страда и това най-често е семейството. Ежедневието му е напрегнато, работното време дълго, трябва непрестанно да угажда на клиентите си и в края на деня умората взима връх, лишавайки близките му от неговото внимание. В един момент собственото му щастие и дори здраве минават на заден план.

Не е нужно да избираш едното от двете, достатъчно е да ги хармонизираш по начин, по който нито едното, нито другото няма да е ощетено. Заслужава ли си личният ти живот да страда заради бизнеса ти? Какъв е смисълът да трупаш пари щом не си щастлив? Никакъв! Дори бизнесът ти да процъфтява ти пак може да си разорен – отвътре.

Тъй като бизнесът си е твой, ти сам решаваш по колко часа на ден да работиш, за да имаш време за семейство и приятели. Реши колко искаш да печелиш, проектите и клиентите, с които искаш да работиш. Направи така, че да привлечеш качествени клиенти, които са готови да платят повече за качество, което само ти можеш да им предложиш. Така ще достигнеш сумата, към която се стремиш, без да разпиляваш вниманието си, работейки по-малко, но за големи клиенти. Насочи маркетинговото си послание директно към тях. Такива клиенти ценят времето ти и са готови да платят релевантна цена за услугите ти.

В крайна сметка ти ще се намираш в т.нар. „win-win“ ситуация, където губещи няма. Всички печелят – ти самият, семейството, приятелите и клиентите ти.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments