Приятелството в офиса

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Днес ще отделим време и внимание на най-важния структурен “елемент” на вашата фирма – хората.

Не е случайно, че през последните години се говори толкова много за “човешки ресурси” и “изграждане на екипи” или че Сет Годин популяризира своята теория за човека линчпин. Не е случайно и че все по-често се организират различни тиймбилдинги, банкети, събирания и какви ли не още фирмени мероприятия. Те са необходимост за бъдещето на всяка компания, защото неминуемо сплотяват колегите и превръщат колегиалните отношения в приятелски.

WorkplaceИстината е, че всеки човек има тесен кръг приятели, с които общува. Те може да са ви съседи, да са бивши колеги от университета или дори от гимназията или да ги познавате от друго място. Няма значение, важното е, че сте приятели. Само че на работното си място прекарвате толкова голяма част от деня си, че е неизбежно с някой от колегите си също да станете приятели. И подобно развитие трябва да се насърчава. Факт е, че то става естествено и не бива да се насилва, но факт е също така, че понякога има нужда от побутване. В този момент се намесват фирмените тържества или други събития.

На не едно или две места е писано за необходимостта и ползите от добре изградения и сплотен екип. Приятелските отношения спомагат за работата в една по-приятна, по-спокойна и по-забавна среда. Шегите между непознати често изглеждат неуместни, но шегите между приятели разведряват обстановката. Да не забравяме, че две или повече глави винаги мислят по-добре от една. Добре изграденият екип работи добре, а работещият добре екип носи ползи на вашата компания. Кой в крайна сметка не желае фирмата му да върви напред? Затова нека го кажем още веднъж: хората са тези, които могат да ви издигнат на върха. И ако хората в офиса са приятели един с друг, ще ви издигнат на върха по-бързо.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments