Защо е добре да съществуват колекторски компании като ЕОС Матрикс?

0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Все още този тип бизнес в България има много противоречива слава, което се отразява на доверието към него. Това становище обаче е повече от нерелевантно в съвременните условия, а потребителите е добре да научат някои основни неща, за това защо е добре да съществуват колекторските фирми и в частност ЕОС Матрикс.

ЕОС Матрикс е част от международната финансова група EOS Group, която има повече от 60 дъщерни компании в над 25 държави, където предлага своя 43-годишен опит в събирането и над 30-годишен опит в изкупуването на вземания. За този дълъг период на съществуване, групата е установила единен Етичен кодекс и високи стандарти на работа, които се внасят като ноу-хау във всяка една фирма под шапката й. В България ЕОС Матрикс съществува от повече от 15 години и прилага международно приети добри практики, посредством своите над 350 висококвалифицирани служители, работещи в два колцентъра в страната.

Съществуването на компании, занимаващи се с изкупуване, събиране и управление на вземания, спомага за връщането на ликвидността обратно в икономическия цикъл, като намалява нивата на несъбраните вземания и минимизира разходите за събирането им. Когато компаниите се възползват от услугите на ЕОС Матрикс, те освобождават човешки и финансов ресурс, който може да бъде насочен към развиване на основната дейност на компанията. В същото време, върнатите от колекторската фирма средства се използват за погасяване на собствени задължения, съществуващите работни места се запазват, а се дава предпоставка да се разкрият и нови, тъй като тези средства могат да бъдат използвани и за разширяване на бизнеса. Така например, ежегодното проучване, провеждано в 16 европейски държави от EOS Group „Навици за плащане в Европа“ за 2017г., показва че 56% от компаниите използват върнатите средства за за погасяване на собствени дългове, а 45% – за създаване на нови работни места. Голяма чат от фирмите ползват средствата за различни видове инвестиции – 41% в разрастване на пазарния дял, а 34% ги влагат в научна и развойна дейност.

Това движение на парите се отразява добре на покупателната способност на хората, които започват да имат по-висок стандарт на живот, да потребяват повече стоки и услуги.

Но работата на колекторските компании не е обвързана единствено с това да събират просрочените вземания. Една от основните роли на служителите по събиране и управление на вземания е да извършват консултантска и медиаторска функция между своите клиенти и техните нередовни платци. Например, при настъпила подобна неблагоприятна ситуация за потребителите, е важно те да бъдат консултирани професионално и им се предложат различни варианти, по които могат да се издължат, според ситуацията, в която се намират.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments