Зелени съвети за зелен офис

0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Стъпка по стъпка, света се насочва към все по-зелен начин на живот. Особено важно е за бизнесите да последват тази тенденция, тъй като много индустрии произвеждат много повече отпадъци и хабят много повече ресурси от обикновените домакинства. Законодателствата на много държави, както и Европейския съюз като цяло, въвеждат нови и нови закони за по-екологичен начин на живот – и на работа. Затова изготвих кратък списък със съвети как можете да направите своя офис по-„зелен“.

Инвестирайте в кутии за храна

Носенето на храна от вкъщи винаги е здравословна алтернатива – и помага на природата. За целта е необходимо само да инвестирате в кутии за храна, за да можете лесно да си носите обяда на работа, тъй като тези контейнери, въпреки че са изработени от пластмаса, имат предимството да издържат дълго време и могат да бъдат измити и използвани повторно. Освен това можете да изберете стъклени контейнери – единственият недостатък е, че те не са толкова леки. Избягвайте използването на торбички за еднократна употреба, които могат да бъдат заменени с екологични, платнени торби за многократна употреба, които са удобен вариант за пренасяне на храната с вас.

Използвайте „Режим на заспиване“, за да спестите енергия

Не оставяйте електронните устройства ненужно включени. Изключвайте зарядните си устройства и оставяйте компютрите в „режим на заспиване“, когато трябва да излезете от офиса за повече от пет минути. Включвайте светлините само когато са наистина необходими и ги изключвайте, когато нямате нужда от тях. За да оптимизирате яркостта и да сведете до минимум разходите за енергия, препоръчваме също така използването на LED технология.

Комуникирайте зелено

Технологиите революционизират света на комуникацията. В днешно време всичко, от което се нуждаете, е компютър, таблет или смартфон, свързан към интернет, за да бъдете свързан със света. Следователно електронната поща и социалните мрежи представляват огромно предимство за бизнес комуникацията, тъй като новите технологии не само служат за оптимизиране на комуникацията между фирмите, но и спомагат за намаляване на отпадъците, както и ненужните разходи за хартия. С цифровата комуникация е възможно да се избегне прекомерната употреба на принтери! Комуникирайте „зелено“ и се опитайте да отпечатвате само това, което е строго необходимо.

Рециклирайте

Рециклирането е по-лесно, отколкото звучи. За целта е необходимо само да имате няколко кутии или контейнери, за да започнете правилно да отделяте отпадъците в съответните им контейнери за рециклиране. Възможно е също така рециклирането и повторната употреба на използваната хартия, като се възползвате от чистата страна на вече използваните листове. Можете също така да избегнете използването на чаши за кафе за еднократна употреба и пластмасови бутилки, които могат да бъдат заменени с керамични чаши и стъклени бутилки за многократна употреба.

Оксигенирайте офиса с растения

Подобрете качеството на въздуха в офиса, като внесете малко свежест и природа. Включете растителността във вашето офис пространство. Растенията не само правят работното място да изглежда по-естетично и декоративно, но и спомагат за намаляване на стреса и подобряване на настроението на работниците, тъй като те са източник на естествен кислород, който пречиства и възстановява хармонията и баланса във всяка среда.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments