България представя Индонезия пред света?

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Темата за откриването на нови заводи и работни места в България винаги ми е била любопитна. Особено се вълнувам, когато пък създаваме или произвеждаме специфични продукти за световния пазар. Един от последните, който ме впечатли, бе създаването на традиционно индонезийско ястие, което ще се дистрибутира по целия свят чрез нас, българите. Ще се запитате как така?

Източният пазар се слави като достъпен за големи производства с влагането на значително малки инвестиции за изграждане и труд. То оказа се, че и нашата страна има какво да предложи точни на него.

Името на компанията, която ще произвежда традиционното индонезийско ястие ренданг-паданг е Белла България. Кулинарното изкушение представлява кълцано телешко месо, овкусено с подправки и билки. Създаването му ще се осъществява във фабрика в пловдивския край и по-специално в село Костиево. Продукцията ще е 30 тона месечно и ще се предлага само от нашата страна в Европа и Азия.

Причината да изберат българска компания е икономически изгодното производство, добрият опит в създаването на хранителни продукти и отличната логистична мрежа, изградена до момента. Все пак ние сме и стратегически разположена държава, която е свръзка между Изтока и Запада, както и Ориента.

За съжаление информацията, която се публикува по медиите е доста оскъдна по темата за големия успех, но е факт, че ренданг-паданг ще бъде създавано в България. А и дистрибутирано експлузивно и само от страната ни, което пък ни прави първата европейска компания в тази сфера.

Като оставим настрани икономиката, аз бих полюбопитствал и опитал от ренданг-паданг, защото все още не съм. А вие?

Надявам се скоро в блога да ви зарадвам и с нещо още по-любопитно и нетипично за пазара ни. Ако вие се сещате за такова, то ми подскажете като ми пишете.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments