Да събираме капачки!

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

plastic-bottle-capsНикога не е късно да се погрижим за хората в нужда. А най-хубавото е, че можем да го правим по цял ден в ежедневието си без да се притесняваме, че не разполагаме с нужните финансови средства. Инициативата се казва Bulgaria CAP Project. Идеята е да се събират пластмасови капачки и да се предават за рециклиране. Средствата от тях отиват в помощ на лица в неравностойно положение.

Според мен това е брилянтно хрумване! Замислете се, че почти всеки ден купувате пластмасови бутилки с различно съдържание, които след като изпразните изхвърляте. Представете си колко ще помогнете, ако заделяте капачките и ги занесете в един от обозначените пунктове. А те са буквално в цялата страна, дори в по-малки градове като Мездра.

Кампанията се разраства все повече и повече, защото сплотява много добросъвестни граждани в една добра социална кауза. Капачки събират децата в училищата, домакинства, а вече големи и малки фирми. Полезно е и за бизнеса ви, и за колектива. Поставете кош, в който работниците ви да оставят ненужните капачките от шишето си от минерална вода, кола, сок или друго, вместо да ги изхвърлят. На фирмата ви ще преписват качеството на корпоративен гражданин, а работниците ще се чувстват единни в една наистина добра практика.

Няма по-лесен и практичен начин да бъдем полезни на обществото като покажем социалната си ангажираност. А най-хубавото е, че заедно с това спомагаме и за опазването на околната среда като събираме отделно отпадъците и рециклираме.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments