По вида посрещат, по писалката изпращат

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Целта на една компания е да има повече сключени договори, доходоносни сделки и създадени партньорски отношения. А всичко това се прави със стил и още нещо… Никога не подценявайте ритуала по подписването на договор, защото именно начинът, по който ще го направите ще остави трайно впечатление у вашите партньори.karlo_kolodi

Освен ръкостискането, уважителният, доста често официален тон на говорене и избраната представителна делегация от вашата фирма обръщайте внимание и на следното: на каква хартия е разпечатан договорът, в каква папка сте поставили екземплярите, тъй като именно тя ще остане у вашия партньор (на никого няма да му е приятно да прибере договора си в найлонов джоб или прозрачен ъгъл за хартия) и не на последно място… писалката.

В големите холдингови компании с международно участие не рядко страните по традиция използват писалки, предназначени единствено за сключване на договори. По този повод водещата фирма за часовници и други луксозни стоки “Монблант” (Mont blanc) не случайно създава многобройни колекции писалки за различни поводи, но и за ценители на изкуството. Марката е популярна с разработки за ценителите на футуризма, колекционерите и литературните почитатели.  Една от най-видните колекции с дългогодишно попълване и внимание към дизайна на всяка писалка е посветена на популярни писатели.

Представете си впечатлението, което ще оставите у партньорите си, подписвайки с една такава писалка. Не само ще покажете, че за вас всеки клиент е важен и ще му “кажете”, че ще отделите цялото ви време и фирмен потенциал.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments