Да затворим ли врати през лятото?

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Чувал съм за компании, които избират да разпуснат цялата си фирма в отпуск през двата най-горещи летни месеца. Това се струва почти невъзможно за повечето собственици на фирми, но нека да погледнем малко по-философски на нещата. Ако разпуснете цялата си фирма за два месеца наистина ли ще претърпите чак такива загуби, каквито си мислите? Да, няма да сте произвели нищо. Клиентите и проектите, както и поръчките, които бихте получили ще трябва да стартират чак през септември, но наистина ли това е толкова страшно? На практика ако бизнесът ви се развива добре, всяка една фирма може да оцелее поне 6 месеца без да разполага с какъвто и да било приход.

Ако осигурите на служителите си два месеца почивка, в която да имат възможност да се откъснат от работата, да отидат на околосветско пътешествие или да правят нещо, което ги разтоварва, обогатява или каквото им харесва, то те ще се завърнат отново на работа със свежи сили, готови за нови дози работно напрежение и спазване на срокове. Да, адаптацията ще е по-бавна, отколкото от по-кратките едноседмични почивки, но не смятате, че би си заслужавал риска.

Доказано е, че хората, които си почиват пълноценно, пътуват и правят неща, които им харесват след това са изключително по-продуктивни отколкото тези, които само работят. Ако креативността е от особена важност за дейността, която извършвате, то несъмнено трябва да осигурите на служителите си период на презареждане на батериите. На събиране на нови преживявания, нови впечатления, нови страсти…

Загубите няма да са толкова големи, колкото количеството и качеството на работата, която ще свършат след тази дълга почивка.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments