Работата, която обожаваме

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Много е важно за всеки човек да харесва работата си. Не поради друга причина, а защото прекарваме една огромна част от живота си, правейки именно това. Ето защо е много хубаво да обичаме, а защо не и да обожаваме работата си. Тогава наистина се чувстваме пълноценни личности. Животът ни придобива смисъл и това е повече от удовлетворително.

Много са компонентите, които спомагат за това човек да се чувства добре на роботното си място. Основно може би е работата, която върши. Тя, както казахме, трябва да ви харесва и да ви провокира. Да събужда онзи състезателен елемент във вас, който обаче да не е насочен към друг, а към самите себе си. Да ви кара да надграждате все повече себе си, да ви изправя на ръба на възможностите ви и да ви кара да ги преминавате все по-често и по-често. Само тогава ще знаете, че наистина от това, което правите има смисъл.

На второ място, поставяме положителната обратна връзка. Ако наистина горите в работата си и постигате все повече резултати, то това трябва да бъде забелязано и – задължително отчетено от вашите работодатели. Тогава също ще се почувствате добре. Ще знаете, че работата ви се цени. Освен това е също много важно да получавате и задоволително възнаграждение за труда си. И след като полагате много труд, следва да има реално изражение на него в пари.

И накрая, но не на последно място е екипът. Хората, с които прекарвате времето си и тези, на които можете да разчитате, когато изпаднете в “творческа дупка”. Средата, в която работите трябва да е приятна, за да отивате на работа с желание и ентусиазъм.

Всичко това е базирано на една пирамида на потребностите, подобно на тази на Маслоу, която осигурява пълноценното съществуване на един индивид в работната му среда и какво е необходимо, за да протича нормален творчески процес в съзнанието му.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments