Васил Лазаров, Вивекта ЕООД и как се прави успешен бизнес в България?

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

 

Днес ще фокусираме вниманието си върху бизнеса с бързооборотни стоки. Ще проследим модела на работа на успешна фирма в бранша с хранителни и замразени продукти у нас, а именно Вивекта. Васил Лазаров е човекът, който я оглавява и който я е извел сред лидерите в България.

С какво се занимава Вивекта ЕООД?

Фирмата търгува с хранителни продукти на едро и дребно. В асортимента им попадат различни видове замразено месо, риба, плодове, зеленчуци, бланширани картофи и картофени специалитети, както и други хранителни продукти. Дистрибуцията до всички краища на страната се осъществява чрез специализираната фирма за логистични услуги Викториас, също собственост на Васил Лазаров.

Кои са техните ТОП 3 продукта?

Свинското месо на Даниш Краун, което се внася от Дания и е известно в цяла Европа с вкусовите си качества. Замразените миксове с марка Aretol – вече повече от десетилетие компанията произвежда миксове с плодове и зеленчуци, чиито продукти се добиват от местни ферми. Urzante – зехтинът, който се приготвя в долината на р.Ебро, Северна Испания.

Защо точно те са ТОП 3?

Който и от посочените три продукта да изберем, можем да го промотираме по умел и сходен начин. Всяка от компаниите производители е известна със своите традиции и качество в областта. Този имидж логично се прехвърля и върху вносителят им у нас, а именно върху фирмата на Васил Лазаров Вивекта, като официален представител за България.

Какво се прави в момента?

Как страничният наблюдател може да формира мнението си за бъдещето на подобна компания? Като следи какво се прави в момента, разбира се. От 2017 г. Вивекта ЕООД е официален дистрибутор и на още една световноизвестна компания – McCain Foods Limited. Тази фирма е с 60-годишна история и днес е сред най-големите производители на замразени бланширани картофи и картофени специалитети в света. Продуктите им се използват както в домовете на милиони хора, така и в множество ресторанти по цял свят.

Още нещо прави впечатление, когато отправим поглед към компанията на Васил Лазаров Вивекта БГ ЕООД. Към момента търсят служители за работа за складови работници. Логично е, че щом търсиш хора значи имаш работа и вървиш напред. Заплатите са съобразени с естеството и условията на работата, като брутната сума започва от 1000 лв. и може да достигне 1500 лв.

Какво предстои?

Със сигурност постоянно се водят преговори с нови партньори и нови клиенти. Това, което е известно са плановете на Васил Лазаров за фирмата му Викториас ЕООД, на която предстои навлизане на пазара на международния транспорт. За целта дружеството е започнало закупуване и инвестиции в хладилни камиони и активно търсене на международни шофьори и кадри в сферата.

Какви са изводите?

Васил Лазаров и Вивекта залагат на добрите партньорски отношения с доказани производители в световен мащаб. Не се ограничават само с националния ни пазар, а плануват навлизане и в международния. Предлагат добро финансово заплащане на своите служители, което ги нарежда сред добрите работодатели у нас.

Истината е, че в съвременните конкурентни условия е трудно да вървиш напред. Не са една или две фирмите, които се препъват и започват да циклят на едно място. Отстрани погледнато обаче изглежда, че компанията на Васил Лазаров не е сред тях. Ще видим как ще продължат напред и дали ще постигнат поставените си цели.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments