Дълбоките и мътни води на собствения бизнес

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

И все пак сте решили да се отцепите от света на работещите за някой хора и да поемете по собствен път? Поздравления! Всяко начало е малко плашещо и за да не се шокирате твърде много, ще е добре да сте подготвени, така че непременено прочетете следващите редове.

11-start-upДа сте собственик на стартиращ бизнес (или както е модерно да го наричат сега – стартъп), е нелека задача, но това сигурно отдавна го знаете. И тъй като тепърва започвате, нямате HR отдел, счетоводител, администрация и т.н. Само вие сте – основателят на фирмата. Вие трябва да се погрижите за всичко, но това не значи, че трябва да вършите всичко сам. Когато някоя дейност не е по силите ви, като счетоводството например, по-добре се обърнете към съответен специалист в областта. Бизнес срещите провеждайте сами, защото са жизненоважни за фирмата ви, а кой освен вас познава дейността й най-добре.

На някакъв етап ще се наложи да си наемете служители. Вие със сигурност приемате бизнеса си присърце и работите с ентусиазъм, но за хората, които наемате, това може да не е така. Те все пак разменят труда си за релевантна заплата и тъй като работят за някой, а не за себе си, едва ли ще влагат същото отношение като вас. И все пак как може да привлечете качествени кадри с оглед на това, че сте нова фирма и не предлагате “космическо” заплащане? Като промотирате ползите, които един стартъп предлага, а именно възможност за по-бързо издигане в кариерата, тъй като на практика никой не седи на пътя на един нов служител. Той също така ще получи повече отговорности, които ще му позволят да придобие нови умения и знания.

Най-сложният въпрос обаче е може би този с потребителите на вашия продукт/услуга. Те са тези, които ще купуват от вас и съответно ще ви носят приходи. А вашата все още е нова, неразработена и никому неизвестна. Тук сами трябва да си помогнете, да вложите знания и изобретателност. Все пак вие сте решили да създадете този бизнес и от вас зависи той да потръгне.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments