Технология за онлайн персонализация

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Когато маркетолозите си мислят за персонализация, в тях се прокрадва нотка на носталгия и си спомнят за онези дни, в които получателите на директна поща бяха споменавани по име в писмата, които им се пращаха. През годините обаче не само че дигиталното пространство се разрасна, но и вече е възможно посетителите на сайта ти да получават информация специално персонализирана за тях.

3-Unique-Visitors-Why-Site-Personalization-MattersТова се случва, когато технологиите напреднат достатъчно, за да могат да създадат ясен профил за всеки потребител, който посещава сайта, и да му поднесат уникално потребителско преживяване. Всичко става посредством технология за наслагване на данни и интерактивна система за бързо реагиране, която създава усещането за получаване на информация в реално време. Интерактивността е моментална. Тези технологии чисто и просто са моделирани така, че да предоставят персонализирано съдържание, като по този начин предразполагат към ангажираност и карат посетителя да се чувства специален и ценен.

Да кажем, че разглеждате даден сайт, но трудно се ориентирате в него. Примерно се затруднявате с поръчването на даден продукт. По поведението ви на сайта, системата разбира, че ви е нужна помощ и ви предлага да прочете често задаваните въпроси в секцията за правене на поръчки. Тази технология позволява да се идентифицират и колебливи потребители, които заради възрастта си или липсата на опит се затрудняват с онлайн пазаруването. На тях им се предлагат алтернативни начини за покупка, като например физически магазин близо до тяхната локация. Начинът, по който персонализацията взаимодейства с вашите онлайн потребители, е толкова гъвкав, колкото вие пожелаете да бъде.

Този тип високо интерактивна персонализация служи чудесно в сферите на потребителска ангажираност и дългосрочна лоялност. Тя може значително да повиши продажбите и да оптимизира потоците от приходи, идващи от поръчки, направени от компютри, мобилни телефони и таблети.

Но без ясна маркетингова стратегия този тип персонализация е безсмислен. За да се постигне максималното от такава персонализираща програма, трябва внимателно да се планира комуникационната стратегия.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments