Фирмено лого

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Блогът ми е насочен към всички, които имат свои фирми, искат да създадат такива или пък работят за голяма корпорация. Поради тази статистика се опитвам да давам полезна информация, която да е полезна и да ви помогне в начинанията. Ще съм щастлив ако наистина е така, а днес избрах да ви споделя личен опит със създаване на фирмено лого.

Аз се допитах да група фрийланс, за да може цената да не е толкова висока. Но оказа се, че там има доста измамници, които използват платформи с готови лога, купуват ги за сума доста по-ниска, от която им предоставяш, и само леко коригират. Накрая ти си мислиш, че имаш нещо оригинално, но още 500 фирми изглеждат почти идентично като теб.

След това разкритие, се насочих към професионална агенция, въпреки че сумата за създаването на логото бе доста по-висока. Прецених обаче, че веднъж се дава и всичко трябва да е автентично и създадено спрямо духа на компанията.

Какво може да очакваш от подобна агенция?

Първоначално предоставят поне три варианта на лого. Ако някъде са по-малко, значи нещо не е наред. Винаги гледайте да имате повече варианти, защото могат да хрумнат различни идеи. Всяко от предложенията е съставено от различни елементи, носещи символиката на бранда. Те са допълнително описани.

След като изберете един, два или максимум три варианта, те биват представени на различни рекламни материали, за да знаете как ще изглеждат. Също и в черно-бял формат. Това е важно, защото може нещо да не ви допадне визията или да искате да добавите елемент.

Накрая се изготвя и бранд книга с възможностите за съкращаване, коригиране и презентиране на логото. Тя ще е много полезна за партньорите, особено когато става въпрос за спонсорство и отбелязване на лого.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments