Искате ли да бъдете по-щастливи в собствената си кожа? Чувствата се изморени и направо ви се е запалил мозъкът? Нуждаете се просто от пет часа щастие. А как се постига това и какво да правите през тях – за всички вас подготвих този текст.

За успеваемостта на петте часа са доказателство известни личности като Опра, Бил Гейтс и Илон Мъск. Дали ще се получи и при вас – необходими са само упоритост и воля, за да се освободите и да пуснете щастието на развитието си.

В концепцията на петте часа се включва правилното разпределение на времето и отделянето му за четене, осмисляне и експериментиране. Това са най-общо казано фазите, а самите часове се разпределят всеки ден след приключване на работния процес. Може да ги вземете веднага след него или пък след вечеря – вие избирате.

Идеята е да си оставите време, за да може да четете литература, от която може да научите нещо. Тук не се изключват романите, защото в тях също има много добра информация от обща култура, а понякога и специализирана. След това трябва да имете време да осмислите прочетеното и да затвърдите знанията. Така се достига до последната фаза – експериментирането и прилагане на наученото.

Идеята е до толкова да освободите съзнанието си, че да почувствате щастието от времето, прекарано със себе си.

Ако се чудите къде и как може това да е възможно – ами много просто, в работа, в бита, в забавни куиз вечери например. Ще пробвате ли?

Google+ Comments