“Големите риби” напускат и след повишение

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Да си напуснеш работата малко след като са те повишили звучи неразумно, но какво ако това е начинът да изкарвате повече на по-добро място? Сега нещата вече звучат по друг начин. Когато става дума за крупни световни компании, те наистина искат да наемат най-добрия в областта и са готови да му предложат много. Ето ви няколко логични причини хора, които току-що са били повишени, да мислят за напускане.

5-businessman-catching-a-big-fish-at-seaГолемите играчи в бизнеса обмислят ходовете си внимателно. Ако са били повишени наскоро за позицията вицепрезидент в една компания например, ще им е по-лесно да заемат същата позиция и в друга фирма. Има случаи, в които въпросният човек дори не харесва фирмата, в която работи, а само чака повишение, за да заеме същата позиция в друга компания. Щом неговата му е поверила тази длъжност, значи му гласува доверие, което веднага се забелязва от конкурентите и те са готови да го “прилапат”. На запад новините за повишение в даден бранш се разпространяват много бързо. Ето защо новината, че са ти поверили висок пост стига бързо до конкурентите и те едва ли не започват да се редят на опашка, за да те привлекат, особено ако те смятат за много способен. Тогава може да си издействате желаното възнаграждение без проблем.

Ако искаш да напускаш дадена компания, заемайки висок пост там, е много по-вероятно да си издействаш по-високо заплащане на друго място, разполагайки с такъв актив в автобиографията си. Когато парите са основният мотив за напускане и текущият ти работодател не може да ти даде това, което очакваш да получаваш, нормално е да го потърсиш на друго място.

Изкачването на по-висока позиция вътре в компанията може да ти носи повече приходи, но на този етап може вече да си изучил всичко възможно във и за нея. Липсва и предизвикателството да научиш нещо ново, да придобиеш нови умения. Това, съчетано с по-високото заплащане от конкуренцията, също може да се окаже примамлив стимул.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments