Какви са свободните работни позиции?

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

В началото на януари излезе статистиката за отчетената безработица в страната. От нея става ясно, че тя се е увеличили с малко да 8%, което смятам е нормално спрямо пандемията. Именно заради принудителното затваряне на редица бизнеси, много хора останаха без работа. Въпреки че има обезщетения, те не могат да компенсират цялата заплата. Точно затова днес разглеждам и темата със свободните позиции.

От това, което прочетох като официална информация, излиза, че най-много има обяви в сектора на преработващата промишленост. Не малко е и търсенето за оператори на машини, строителство, ремонтни дейности и административно управление. В общи линии професиите, за които и преди не достигаха квалифицирани кадри. Но предвид ситуацията, е добре, че те вече започват да се запълват.

Въпреки че за мен статистиката е донякъде вярна с реалността, аз имам и мои наблюдения. Те включват търсене на общи работници по складове и магазини, главно свързани с основните продукти за домакинството. Но заедно с тях се нареждат и куриери, и доставчици. Много от транспортните фирми и тези за извършване на онлайн доставки са пренатоварени. Тяхната работа се увлечи още през март месец, но около черния петък нещата ескалираха. Дори в момента още са така.

Друга интересна сфера е ИТ. Глад за хора, занимаващи се с програмиране, тестване, графичен дизайн, управление на страници в социалните мрежи наистина има. Причината е, че със затварянето на много физически магазини, се наложи ориентиране към онлайн света. Точно затова си представите колко време и ресурс отнема по-голямата част от магазините и услугите да се дигитализират. Затова, ако имате познания в сферата, то непременно ще може да откриете мечтаната работа.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments