Какво е необходимо, за да учредите фирма?

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Повечето хора изпитват особено притеснение, когато стане въпрос да се справят с различни документи или административни дейности. Още повече, когато искат да регистрират фирма. На първо място хората се притесняват да предприемат подобна стъпка, защото това си е огромен риск и отговорност не само към тях самите, но и към хората, които ще започнат работа при тях.

Документацията, която трябва да се подготви е подробно описана на страниците на Агенцията по вписванията. Но, за да я подготвите коректно, съветът ми е да се доверите на адвокати, които упражняват този вид право и са запознати със всички процедури, през които трябва да преминете, за да регистрирате вашата фирма.

На първо място трябва да сте решили каква ще бъде отговорността в новосформираното юридическо лице. Най-често в България се предпочитат ЕООД и ООД като в първия случай отговорността е еднолична, а във втория е необходимо да има поне двама партньори учредители. Също така първия случай собствеността на капитала е еднолична, а във втория е споделена с най-малко един партньор.

Част от останалите документи, които трябва да бъдат подготвени, за да бъде регистрирана фирма в България са: Учредителен акт, Учредителен протокол, няколко декларации по различни членове от Закона за Трудовия регистър.

Намерете добър адвокат и оставете документацията на него. Съсредоточете се към набирането на качествен персонал и осъществяването на идеите си.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments