Какво е walk-in интервю?

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Walk-in интервюто за работа се случва без предварителна уговорка за среща. Пример за такова са кариерните панаири, където интервюто е непланирано, неформално и включва само няколко въпроса. Принципно на кандидатът още там може да му бъде предложена работа, но по-често се използват за стесняване на кръга от кандидати, след което най-добрите се канят за повторно по-формално интервю с по-късна дата.

job-fair-overheadВ основата на walk-in интервюто стои спонтанността, но все пак те си имат някаква структура. Например това, че се случват на кариерни панаири, където работодателите могат да се запознаят със стотици заинтересовани кандидати. Този тип интервю обикновено се случва директно пред будката на фирмата или в конферентна зала наблизо. Понякога компаниите организират walk-in интервюта в офиса си, когато са им нужни кандидати за различни позиции. Това събитие е масово и всеки може да се включи.

Лекотата, с която протичат тези неформални срещи, може да ги накара да изглеждат по-непринудени, отколкото всъщност са. Желаещите да кандидатстват е добре все пак да се приготвят предварително с отговор на обичайните въпроси, като например защо искаш да работиш в конкретната компания и какви са силните и слабите ти страни. Кандидатите за работа трябва да си носят няколко копия на CV-то и по възможност препоръки. Облеклото също е препоръчително да бъде официално, за да направите добро впечатление.

Предимствата на walk-in интервютата за работодателя са, че рекрутьорът има възможност да се срещне с голям брой кандидати за кратък период. Така се спестява време по проучване на CV-тата на кандидати и провеждането на официални интервюта с тях. Рекрутьорите просто говорят с търсещите работа за кратко и бързо си създават първо впечатление кой би бил подходящ за съответната длъжност.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments