Корпоративна идентичност на стартъп

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Цялостната корпоративна идентичност на една компания може се определя от фактори като тип фирмена култура, отвореност към промени, склонност към екстравертност или интравертност и т.н. Както човек може да бъде причислен към един 16-те типа индивидуалност на Майерс-Бригс, така и бизнесите също могат да бъдат съотнесени към определен типаж. Тази информация е полезна за клиентите, кандидатите за работа и инвеститорите при оценяването на организацията на различни нива.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДа бъдеш стартъп компания е предизвикателство само по себе си, но да определиш по какъв начин да представиш бизнеса си, също е нелека задача. Когато една стартираща фирма установи идентичността си още в ранен етап на развитието си, това помага и на брандинг стратегията й. Дали ще изберете да сте забавни и креативни онлайн, дали ще се фокусирате върху безупречното обслужване или пък ще споделяте какви са тенденциите в бранша – добре е да го решите още в самото начало.

Като новоизлюпил се стартъп, трябва да внимавате много кого наемате, тъй като служителите са важен фактор за това дали компанията ви ще тръгне нагоре или надолу. Когато набирате персонал, съобразете го с вече изградената на горния етап корпоративна идентичност, за да отразяват новонаетите вашите ценности. Уменията и опита също са важни, но трябва да се има и предвид как служителят се вписва във фирмената култура.

Ако идентичността на един стартъп изглежда прекалено самоуверена или твърде нереалистична в маркетинговия си подход, то инвеститорите ще се замислят дали да му се доверят. Стартиращият предприемач трябва да наблегне на това как идентичността на компанията ще й помогне да се адаптира към бъдещи предизвикателства и да избягва прогнозите за растеж, базирани на едната вяра.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments