Коледни бонуси

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Изминаващата година бе и продължава да е трудна за много от бизнесите в България. Въпреки обаче наложеният икономически крах в някой области, други разцъфтяват или поне успяват да се задържат. Този материал в блога е по-скоро за тях, защото ще коментирам темата с коледните бонуси.

Много от мениджърите в страната ни са менения, че в момента трябва да се укрепи финансовото състояние на компаниите им. Това включва минимизиране на всякакви разходи, а понякога заплати и бонуси. Донякъде може би съм съгласен с този факт. Но светът става все по-глобален и кадърни хора с умения се търсят навсякъде. Лишаването на служителите от допълнително възнаграждение може да се окаже много грешно решение именно в това направление.

Затова една от все пак някои компании предпочитат да изплащат различни по вид бонуси. Така се постига лоялност на работниците и се избягва текучеството им. Като цяло фирмите са склонни да предоставят тези предимства на всички свои служители, за да им попречат да се превърнат във фактор на раздора. Въпреки че е свързано с вътрешната политика, някои фирми виждат нещата по точно обратен начин. За тях намирането на служители, особено във време на пандемия и по-висока безработица, не е проблем. Но пък забравят фактора обучение и губене на време, клиенти и качествена работа от смяната на персонал.

Ако пък в момента не може вашата компания да подсигури финансово своите служители, то пон се опитайте да ги компенсирате по друг начин. Социалните придобивки са супер алтернативи. Но организирайте и публични признания или друг вид нематериални награди.

Не всички компании предоставят бонуси, но ако го направят, то нека вие като служители да го оценете като истинско признание за отлично свършената работа през цялата година. И ако сте работодател, имайте предвид, че най-вече финансовите, но и моралните бонуси мотивират служителите.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments