Къде ще се добива криптовалута?

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Предсказва се, че криптовалутите ще са парите на бъдещето. От тяхното създаване до ден днешен те претърпяха хиляди спадове и покачвания. Сега вече държат високи стойности, но тяхното присъствие на финансовия пазар определено оказва влияние. Ето защо една от страните с най-много мини за криптодобив – Китай, промени политиката си.

Ограничаването на предлагане на криптовалути и предприемане на по-сериозни мерки към фирмите, които добиват електронните валути, принуди много инвеститори да преместят базите си. Новината от китайското правителство дойде светкавично, но пък и действията на бизнесмените бяха също толкова бързо. Къде обаче те преместиха криптодобива и дали това ще доведе до ново сътресение?

Най-логичният избор бе прехвърлянето на мините с инсталации в съседна държава, която предлага по-добри условия. Това е Казахстан. В страната цените на електричеството, необходимо за копаене на валутите, е по-ниско. А не на последно място е и либералната политика и толерансите за крипто компаниите. Това също ще улесни и пренасянето на техниката.

Някои други компании пък заложиха на САЩ и по-специално на щатите Маями и Тексас, които също приветстват криптовалутите. Даже вече се готви за данъчни облекчения и ред други предимства и привилегии. Така че съвсем скоро мястото на Китай като основно за криптодобив ще бъде изместено, но това е и искан резултат от тяхното правителство.

Според мен преместването на техниката и цялата процедура ще се случат много бързо и затова добивът на криптовалути няма да бъде засегнат. Това означава, че те ще продължават да поддържат добрата си цена и сътресения няма да се очакват.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments