Кутия за предложения и идеи

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Всяка фирма се нуждае от периодично обновление. Тук не говорим за техника, персонал или оборудване, а за идеи. Понякога навлезли в рутината на работата, не се забелязва, че всичко се променя и има нужда от оптимизация. Сдобиването с най-адекватните предложения може да се случи от работещите в предприятието, които имат реален поглед.

Подобен начин за осъщестяване едновременно на комуникация между ръководството и служителите и подобряване качеството на работата е поставянето на кутия за предложения. Това подход, използван от компаниите, за да дадат глас на различните идеи, решения на проблеми, оплаквания и подемане на инициативи. В нея могат да се добавят анонимни или пък не идеи за вътрешни курсове и обучения, съвети за подобряване на даден продукт или разработване на нова услуга, ключове за усъвършенстване на процеса и дори конструктивна критика.

За да бъде полето за предложения наистина ефективно, е от съществено значение компанията да проследява съобщенията, получени по този информационен канал и да предлага ефективен отговор.

Възможно е да се постави физическа пощенска кутия на едно или няколко централни и видими места в компанията. Чрез местоположението ще се отправи индиректна покана за използване на тази услуга. Малко по-съвременен и иновативен вариант, съобразен с развитието на новите технологии, е създаване на онлайн формат с имейл. Той осигурява допълнителното предимство за спестяване на пространство при управление на данни и възможност за използване на алтернативата всеки ден и час.

Прилагането на този инструмент подобрява работната среда на работното място, тъй като служителите смятат, че са активни участници в успеха на организацията. От своя страна, мениджърският екип се сдобива с още един важен източник на информация за своята вътрешна работа.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments