Мацки говорят за бизнес

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

В блога ми стартирам с тема, която забелязвам, че се превръща в тенденция. Тя е свързана със социалните мрежи и инфлуенстърите. Колаборацията между тях е нова симбиоза на бизнеса, която дава още повече полета за разширяване на рекламата. Заедно с това и прави доста хора по-известни, а те от своя страна научават все повече за бизнеса.

На такъв влог попаднах съвсем скоро. Той беше на „мацка“, която освен профил в Instagram, има и канал в YouTube. Не желая да споменавам името ѝ, защото не искам да има обидени или ненужни комуникации. Та въпросната дама имаше видео за това с какви бизнеси се е занимавала, какво е било добро и какво не. Обясни и причината за това да приключи дейността. Всичко това ми звучеше като споделяне на опит, в което няма нищо лошо.

Но изненадата ми се появи, когато същата мацка направи нова поредица от две видеа с още едно 20 и малко годишно момиче за бизнеса в Instagram и работата с клиенти. От заглавието отново няма нищо скандално, но слушайки думите им много се замислих. Да си реализирал няколко кампании в социалните мрежи не те прави способен да даваш съвети в две части. Има много специалисти, които в различни реклами агенции работят с инфлуенсъри и те могат да дадат много повече адекватна информация по темата.

Лошо няма, нека и те споделят гледната си точка. Но желанието за слава и за компетентност не бива да са водещи. Има много по-известни и следвани личности в социалните мрежи, които са участвали в реклами по всички възможни канали. Но никой не претендира, че може да се разпростре в толкова обяснения и изяви.

Нека не ме разбирате погрешно в този текст – колкото повече се споделя, толкова по-добре. Но винаги намирайте границата на приемливото и достойното. Вече не е модерно си просто инфлуенсър, а да даваш стойностна информация.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments