Логото е един от елементите за успешен бизнес. Колкото е по-добре изпипано, прецизирано, с оригинално създадена CMYK, толкова по-отличително и запомнящо се е. Важен момент е и патентоването. Но преди да се стигне до всичко това, е необходимо някой, който да го направи. Графично или на ръка – няма значение, важно е да има творчество.

Днес в блога си ще ви запозная може би с един от най-известните дизайнери на лога в България. Това е Стефан Кънчев. Неговото име едва ли ви е познато и май не се повтаря много по медиите. Но това няма значение, защото творбите му говорят много повече за него. Това, което е създал, са лого визиите на Български пощи, работил за телевизионни предавания на БНТ, както и на БНР. На него дължим логото на театър „София“, както и на „Сълза и смях“. Ако се разровите още, ще намерите и други примери.

Причината да пиша за Стефан Кънчев е книга, която излиза с неговото творчество. Тя носи името Logo Book Stefan Kanchev. Създадена е от Магдалина Станчева. Целият проект стартира от написването на дипломната ѝ работа по графичен дизайн. По този начин тя е открила и Кънчев, за да го прероди за нас днес. А приносът на този творец за развитието на графичния дизайн по света и у нас е наистина голямо.

За да се запознаете повече с творчеството му, за да почерпите идеи или просто от любопитство – оставям ви линк с любопитна статия за личността и работата му. Вдъхновете се и правете естетически и времево издържани лога за вашите бизнеси.
ТУК!

Google+ Comments