Щедри ли са фирмите преди празниците?

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Коледното настроение ни завладява още от ноември. Причината е маркетинговите трикове на повечето търговци, които агитират да закупиш подаръци по-рано, за да се избегне навалицата. Истината е, че малко са тези, които се подготвят още от единадесетия месец. Най-малко защото няма къде да ги съхранят и опазят.

Защо обаче започвам с темата за Коледа? Защото всичко, свързано с празника, е дълбоко обвързано и с пари. Да се купят хубави играчки на децата, ценни подаръци на най-близките, на колегите, на приятелите. Като се сложи чертата и се получава една много красива и голяма сума. А на фона на повишените цени и повечето разходи през зимата, наистина си трябва още една заплата.

Разбирайки човешкото естество на проблема, много от компаниите уреждат на своите служители коледни бонуси. Често те са под формата на ваучери или са процент от заплатата. Колко обаче са тези, които могат да отделят по още една, тринадесета заплата, за своите работници, за да посрещнат празниците наистина спокойни?

В момента е изключително трудно на предприятията, особено промишлените, заради увеличението на електричеството. Разходите им се вдигнаха двойно, а те нямаха време да отреагират със съставяне на спасителен план. Вдигане на цени на краен продукт, поддържането на продажбите – всичко това си е стратегия.

Затова ми е интересно колко от читателите са получили бонус или допълнителна заплата? Ако сте сред късметлиите – то оценете жеста в тази толкова трудна ситуация и за хора, и за бизнеси. А ако не сте, то се опитайте да разберете и мотивите на вашите работодатели. Бъдете здрави и направете кризисен бюджет, за да имате наистина спокойни празници.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments