Не отлагай нищо за последния момент

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Ако тръгнете да четете книги как да преуспеете в бизнеса, да си търсите клиенти и т.н., вероятно ще намерите десетки издания, както и стотици по-кратки статии в интернет, посветени на темата, .

Е, и аз ще се включа тук, но ще го направя с едно единствено изречение: Не отлагайте нищо за последния момента!

Това е моя Съвет №1, който крие в себе си тайните към успеха. Нека ви дам няколко доказателства и да ви убедя в твърдението си:

last minute1) Реално можете да изпреварите конкурентите си. Повечето хора имат навика да протакат, когато знаят, че разполагат с extra time. Не правете като тях! Бъдете една крачка напред, за да сте най-отпред на колоната.

2) Ще избегнете опашките и излишното чакане. Знаем какво се случва, когато стане време да се поддават данъчни декларации, да се внасят документи, да се приключва счетоводно годината… Знаем колко е отегчително да чакаме чисто и просто да ни дойде реда. Времето ни притиска поне един ден ни е безрезервно загубен. Ами, ако вие бяхте сред първите и не чакахте последния момент? Нямаше ли да спечелите?

3) Разполагате с време за проверка. Бързата работа срам за майстора – са казали хората. Ако има несъгласни, ще очаквам да се обосноват защо в коментарите 😉 Аз обаче съм на мнение, че когато се занимаваш с даден проект и разполагаш с два дни допълнително, те са повече от достатъчни, за да го провериш до най-малкия детайл и да го доизпипаш преди финализирате му. Не се съмнявайте, че грешки и неточности винаги има – важното е да са сведени до минимум и за това се нуждаете от време да проверка.

4) Придобивате дисциплина. Умението да управлявате собственото си време и задачи е все по-ценно и ще ви помогне да израснете в професионален план.

Това е от мен. Ще де радвам да продължим с допълването на списъка заедно.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments