Верига ресторанти Хепи в крак с тенденциите на трудовия пазар

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Чували ли сте за милениалите? Милениалите, по известни като поколението У, са хората родени между 1980г. и 2000г. и израснали във време на бързи технологични промени, което от своя страна е оформило у тях един по-различен начин на мислене, подреждане на приоритети и очаквания от живота като цяло. На тях се пада и честта да променят облика на световната икономика. Те са тези, с които компаниите трябва да се съобразяват, а не обратното.

Какви са общите характеристики на това поколение? Милениалите са твърде взискателни относно работата си, те могат да сменят няколко работни места в рамките на кратък период, ако условията не им допадат. Някои ги мислят за капризни, но времената се менят и вече е напълно нормално да искаш да се занимаваш с нещо, което те удовлетворява по всички набелязани точки, и да продължаваш да го търсиш, докато в крайна сметка не го намериш.

young-people-looking-vertПоколението У е това, което определя правилата на играта на пазара на труда. Ако един работодател не е способен да отговори на всичките изисквания на един милениал, последният просто ще си събере нещата и ще си тръгне, и то без никакви притеснения. Трудно е да се угоди на представителите на това поколение, за тях дори небето не е граница. Те за израснали в информационната ера, интересуват се и знаят много, така че не се опитвайте да ги заблудите.

Предложете им пълен пакет от услуги – задоволително и редовно заплащане, бонуси, възможност за израстване, гъвкаво работно време и общо взето всичко, което поискат от вас. А, и не забравяйте и да ги хвалите периодично. Сега първосигнално се сещам за Happy, веригата ресторанти, където прилагат подобен западен модел фирмена политика, която е в услуга на персонала. Там ги има всичките тези изброени неща, както и вътрешни и външни обучения за служителите на Хепи, възможност да кандидатстваш за по-висока позиция в рамките на компанията, добър социален пакет и професионално отношение.

Изглежда бъдеще имат онези компании, които следят световните тенденции на пазара на труда и вече са се ориентирали в настоящата ситуация. Все пак една компания не може да съществува без служители, те са нейният гръбнак, т.е. това, на което тя се крепи, и трябва да бъдат обгрижвани.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments