Въпроси уловки на интервю за работа

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Всеки знае колко важно е интервюто за работа. Особено, когато сте търсили дълги седмици и най-сетне ви се обадят, за да уточните дата и час на срещата.

interview for employmentМакар просто разговор, интервютата могат да са изключително голямо изпитание. В някои фирми и предприятия ръководният екип е направил тест, с който желае кандидатът да се справи преди същинската част. Това е коварна постъпка, тъй като неудовлетворяващото справяне на кандидатстващия с теста може да повлияе на психиката му и той да не се покаже добре в очите на ръководителите след това. Това вече е истинският тест – дали можете да дадете всичко от себе си дори и след като сте претърпели неуспех или сте под стрес.

Друг тип началници избират вариант на интервю с въпроси уловки. Ако ви поканят учтиво на чаша уиски, то знайте, че това е капан. Ще ви помолят също така сами да си изберете място да седнете на голяма заседателна маса, ще ви попитат какъв е резултатът от вчерашния мач или кога за последно хапвахте, а може дори да ви поканят на обяд. В такъв случай се дръжте делово, отговаряйте искрено, че знаете или не знаете или не следите този спорт. А ако ви поканят интервюто да се проведе извън офиса, просто кротко настоявайте то да се състои на момента и отклонете предложението.

Друга поредици въпроси капани са логически задачи или поставянето на латерални загадки. Вие може би ще се стреснете, но знайте, че рядко такива изпитания се минават и от другите кандидати. Целта на интервюиращият е да провери реакцията ви. Така че не се колебайте, а говорете спокойно каквото се сетите. Може пък вашият отговор да допадне на началството и вие да се окажете техният човек.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments