Има ли опасност за парите ни, ако сме клиенти на Корпоративна банка?

Posted On By Stoevv
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

bancoИстината е, че парите са двигателят на света. Няма човек по целия свят, който да не е чувствителен на тази тема. Затова и хората са толкова внимателни, когато избират банката, в която смятат да направят депозит или изобщо, чиито услуги да ползват.

Най-важно за една банка обаче е да има отношение към своите клиенти. Нейно задължение е да изгради политика на коректност и доверие спрямо тях. Мисля, че нещо подобно звучеше и в рекламния текст на Корпоративна търговска банка. Неведнъж съм гледал рекламите по телевизията и съм се интересувал от условията. Като се замисля дори съм имал намерение да сменя настоящата, която ползвам, с КТБ. В ежедневието ми обаче се случиха разни неща, които ме забавиха.

Може би така стана и по-добре. Вече втора седмица гледам какво се случва около нея и ме побиват тръпки. Нито за миг не ми е хрумнало, че банката, която е четвърта най-голяма по размер на активите, която държи пари на държавни институции (или поне така съм чувал) всъщност се занимава със схеми и строи свои си финансови пирамиди. Още по-притеснително е, че всичко това болезнено ми напомня за отминали едни години, когато инфлацията погуби много надежди на хора и им отне стотици левове.

Казват, че Цветан Василев създал мрежа от фирми, регистрирани на негово име или имена на служители, чрез които източвал КТБ като отпускал огромни кредити. Нарушението не е само на ниво измама, но и пристъпва Закона за кредитните институции, тъй като процентът на кредитната експозиция надхвърля многократно позволеното в Закона. Нарушението е факт, а сега чакаме да чуем дали при цялата тази политическа бъркотия ще има и справедливи санкции.

Дали това ще се отрази на клиентите на КТБ. Определено да! Това мисля аз, независимо какво се говори в медиите. Притеснените вече се редят на опашка пред офисите в нашия град. Само вътрешното напрежение за парите на човек му докарва стрес и сигурно отнема спокойния му сън. Че кой не би се притеснявал, ако разбере, че пари от негови вложения се използват за рискови кредити към фиктивни, вероятно необезпечени фирми. Аз лично бих се запитал ще мога да си изтегля своето, ако са наложат санкции на КТБ и каква ще бъде политиката за възстановяване после. А всички знаем, че банките могат да поставят много коварни условия.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Google+ Comments